MKD: Migranti ne dozvoljavaju izbeglicama da prođu

Novi problem na granici Makedonije i Grčke pravi grupa migranata iz Irana koja ne dozvoljava Sirijcima da se probiju do improvizovanog prelaza.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2015.

13:07

Default images
Foto: Tanjug

Kako prenosi portal skopskog “Telegrafa”, na granici se nalazi oko dve hiljade ljudi koji su sve nervozniji i pokušavaju da uđu u Makedoniju.

Skandiraju "nismo teroristi", "Merkelova molimo te da nas spasiš".

Osim toga, kako se navodi, migranti na srpskom skandiraju “Vi ste BJRM" i pokušavaju da privuku pažnju javnosti.

Humanitarci koji se nalaze na samoj graničnoj liniji kažu da su za haos krivi grčki policajci koji ne zadržavaju ekonomske migrante.

Problem, kako se navodi, prave migranti iz Irana koji su najglasniji i ne dozvoljavaju izbeglicama iz Sirije da se probiju do improvizovanog graničnog prelaza preko koga se iz Grčke pelazi u Makedoniju.

Sa grčke strane je okupljen veliki broj novinarskih ekipa koje pokušavaju da u svojim izveštajima okrive Makedoniju za stanje na granici.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov se pre nekoliko dana neformalno sastao sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom od koga je zatražio veću saradnju i razmenu informacija dveju zemalja o prilivu migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: