Pobunjenici dele snimak mrtvog ruskog pilota

Pripadnici sirijske pobunjeničke grupe obavestili su agenciju Rojters da je jedan od pilota oborenog ruskog aviona mrtav.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

11:52

Default images
screenshot

Kao što je ranije objavljeno, snimak osobe za koju se sumnja da je ruski pilot objavljen je na Jutjubu, a oko njega su se nalazili pripadnici grupe Alvija al Ašar.

Grupa koja deluje na prostoru severozapadne Sirije deluje u istom regionu kao i Slobodna vojska Sirije, kao i druge frakcije suprotstavljene režimu Bašara el Asada.

Navodno se na snimku čuju reči “ruski pilot” i “alahu akbar”.

Redakcija B92.net je imala uvid u snimak, ali ga neće objavljivati.

Neimenovani zvaničnik grupe sirijskih pobunjenika koja je Rojtersu poslala snimak rekao je da je pilot mrtav, dok drugog pilota oborenog aviona nije pomenuo.

Drugi predstavnik pobunjenika je, kako prenosi AP, rekao da je ruski pilot koji se vidi na snimku već bio mrtav kada su ga našli nakon što se spustio na zemlju.

Mediji u Siriji prenose da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima koji su se katapultirali iz ruskog aviona koji je oborila turska vojska. Portal “Dejli sabah“ je objavio snimak za koji tvrdi da prikazuje trenutak kada su se ruski piloti katapultirali iz pogođenog aviona.

Prema nepotvrđenim informacijama, jedan od pilota je sleteo na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, dok je sudbina drugog pilota za sada nepoznata, ali se sumnja da je pao u ruke sirijskih pobunjenika.

Vojni avion koji je Turska oborila na granici sa Sirijom je letelica Su-24 ruske proizvodnje, saopštili su izvori iz Predsedništva Turske.

Turska agencija Anadolija objavila je snimak obaranja ruskog vojnog aviona koji su pogodile turske rakete zbog navodnog upada u vazdušni prostor Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: