Brisel sprema smeštaj za izbeglice

Belgijske vlasti najavile su otvaranje centra za privremeni prihvat do 500 izbeglica u jednoj od poslovnih zgrada u Briselu.

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

00:40

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Belgijski premijer Mišel Šarl i državni sekretar za izbeglice Teo Franken saopštili su da će jedna od zgrada Svetskog trgovačkog centra u Briselu biti adaptirana za smeštaj izbeglica, kako bi imali krov nad glavom dok čekaju da se njihovi zahtevi za azil obrade.

Belgija je, kao i mnoge evropske zemlje, suočena sa talasom izbeglica sa Bliskog Istoka i z Afrike, a mnogi od njih spavaju u parkovima i podzemnim prolazima, zbog čega je grad Brisel zatražio pomoć od saveznih vlasti.

Temperatura u Briselu ovih dana retko prelazi 10 stepeni, a noću je još hladnije, tako da mnogim izbeglicama preti opasnost od smrzavanja ili upale pluća.

Planira se da se slični centri otvore i u drugim gradovima širom Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: