"SB UN donosi rezoluciju o izbeglicama?"

Savet bezbednosti UN bi u septembru mogao usvojiti rezoluciju o problemu ilegalnih migranata u EU, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

00:16

Default images
Foto: Beta, AP

"Globalno pitanje izbeglica je vrlo raznoliko, ali jedan aspekt koji je naročito blizak Savetu bezbednosti UN je situacija na Bliskom istoku. Sada razmatramo nacrt rezolucije SB UN, u kom se dotiče jedan aspekt tog pitanja. Moguće, rezolucija će biti usvojena u septembru. Nadamo se da će to pomoći da se bar olakša taj problem", rekao je Čurkin.

Kako prenosi TASS, rezolucija će se po najavi Čurkina odnositi, pre svega, na izbeglice iz zemalja Bliskog istoka.

Šef ruske misije pri Svetskoj organizaciji je rekao da se od SB UN odavno čeka rezolucija o tome, između ostalog o talasu ilegalnih izbeglica iz Libije u Evropu, ali Savet nije žurio sa njenom izradom i usvajanjem, jer je čekao formiranje koalicione vlade u toj zemlji, prenela je agencija RIA Novosti.

Međutim, takva vlada do sada nije formirana i SB UN je odlučio da je više ne čeka.

"Razgovaramo o redukovanijem planu, ne govorimo o teritorijalnim vodama Libije i o teritoriji Libije. Govorimo o otvorenom moru", objasnio je Čurkin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: