Subota, 01.08.2015.

22:57

Izgnani premijer Jemena se vratio u zemlju

Vlasti Jemena su saopštile da se izgnani premijer te zemlje Kaled Bahah vratio danas u nju, došavši u ratom razoreni Adem.

Izvor: Beta/AP

Default images
Foto: Beta, AP

Šef aerodroma kod grada Adena Tarek Abdu rekao je da je jemenski premijer Bahah sleteo tamo u pretnji šest ministara iz svoje vlade.

Jedan jemenski zvaničnik je izjavio da će Bahah predsedavati sednicom vlade u Adenu, kojoj će prisustvovati još sedam ministara koji su već u gradu.

Zvaničnik je tražio da mu se ime ne spominje.

U borbama u Jemenu sa jedne strane učestvuju šiitski pobunjenici poznati kao Huti i trupe lojalne bivšem predsedniku države Aliju Abdulahu Salehu a sa druge strane - južnjački separatisti, lokalne i plemenske milicije, sunitiski islamisti i pristalice izgnanog predsednika države Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je trenutno u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: