Vučić: Nova rezolucija nije pobeda Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nov tekst rezolucije o Srebrenici koji treba da usvoji Savet bezbednosti UN ne može da se nazove pobedom Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

16:39

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Nijedan tekst rezolucije o Srebrenici za nas ne bi bio lak. Pažljivo ćemo proučiti predlog koji smo danas dobili i radićemo sve što će da zaštiti naše interese", kazao je Vučić novinarima nakon polaganja venaca na spomenik na budimpeštanskom Trgu heroja.

Premijer je dodao da je tehnički teško izvodljivo da delegacija Srbije ode 7. jula u Njujork uoči glasanja o rezoluciji, jer 8. jula u Beograd dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel.

Premijeru Vučiću uručena je treća verzija britanske rezolucije o Srebrenici, a kako saznaje B92, u njoj ima i elemenata preuzetih iz ruske rezolucije.

Najavljene rezolucije o Srebrenici trenutno su u žiži javnosti u regionu i u Njujorku, gde će Savet bezbednosti UN raspravljati o dva dokumenta, koja su podigla dosta prašine pred obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: