DSS: Pregovori u Briselu predstava za narod

Pregovori Beograda i Prištine su "predstava" u kojoj premijeri Aleksandar Vučić i Isa Mustafa govore "ono što misle da godi njihovoj publici", saopštila je DSS.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

15:15

Default images

"Specifičnost briselske predstave je u tome što se glumcima dopušta da sve do finalne scene potpisivanja sporazuma mogu da improvizuju i govore šta god im je drago i za šta misle da godi delu publike kojem se obraćaju", saopštila je DSS.

Kako navodi ta stranka, predsednik Vlade Srbije je rekao, za svoju publiku, da "nije postignut dogovor ni po jednoj tački", ali je ponosno posebno istakao da "telefonski pozivni brojevi prema centralnoj Srbiji neće biti naplaćivan kao međunarodni", što je pitanje visine tarife i suštinski potpuno nebitno.

DSS smatra da je Vučić "zaboravio" da pomene da je dogovoren međunarodni pozivni broj za Kosovo, i da "valja verovati Federiki Mogerini, visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost, kada kaže da je završen tekst sporazuma o Zajednici srpskih opština na Kosovu i telekomunikacijama i da se samo u nastavku čeka finalni politički dogovor".

"Aktuelna vlast je 2013. godine potpisivanjem neustavnog Briselskog sporazuma u ruke Prištine predala sve, da bi za uzvrat dobila jedno veliko ništa: Zajednicu srpskih opština, s pravom nadzora, po kosovskim zakonima. Bujica zaklinjanja o zaštiti srpskih interesa, onih koji su svoju nekadašnju ideologiju Velike Srbije zamenili ideologijom Osakaćene Srbije u EU, samo je nastavak obmanjivanja građana", piše DSS u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: