Uhapšeno 29 policajaca i 9 carinika

Pripadnici MUP-a uhapsili su 29 policajaca, devet carinika i jednog građanina, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2015.

11:31

Default images

Oni su uhapšeni zbog primanja i davanja mita, zloupotrebe službenog položaja zbog primanja i davanja mita, zloupotrebe službenog položaja.

Policija uhapšene sumnjiči da u proteklih 15 meseci, na području graničnog prelaza Bački breg, prema Mađarskoj, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečili krijumčarenje i druga krivična dela, već su uzimali novac i poklone za sebe i članove grupe.

Tužilac za organizavani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su u toku saslušanja osumnjičenih protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita.

Radi se o 29 policijskih službenika pripadnika pogranične policije koji su bili radno angažovani na graničnom prelazu Bački breg: Goranu Furtuli, Branku Miloševiću, Predragu Macanoviću, Dušanu Korici, Goranu Gaćeši, Mirku Čortanu, Marinku Čortanu, Milanu Milovanoviću, Miloradu Tišmi, Srđanu Rajačiću, Miroslavu Belagiću.

Reč je i o Bojanu Mraoviću, Danilu Pejoviću, Srđanu Stojkovu, Siniši Kvrgiću, Davoru Miškoviću, Sanji Dizdar, Savi Šubašiću, Srđanu Tošiću, Danijelu Lukiću, Predragu Gloginji, Vlastimiru Krstiću, Milanu Trkulji, Miloradu Čekerišu, Nikoli Čepiću, Čedi Palaliću i Dušici Perović.

Takođe, privedeno je devet carinskih službenika sa istog graničnog prelaza: Renata Prodan, Duško Božić, Ljubomir Kovačević, Vladimir Dokmanović, Nađ Nandor, Aleksandar Markov, Salaji Josip, Dragaš Vojo i Zoran Štajn kao i vlasnica trgovinske radnje Anica Terzić, rekao je Radisavljević u saopštenju.

Prema svim osumnjičenima doneta su rešenja o zadržavanju, a odluka o pokretanju krivičnog postupka biće doneta nakon njihovog saslušanja, rekao je Radisavljević.

Osumnjičeni policajci i carinici, u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

Policijska akcija je, istaknuto je, sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske. "Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Republike Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava", navode u MUP-u.

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji s Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske, a akcijom je sprečeno krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava.

"Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastaviće sa merama i aktivnostima po tom predmetu, u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: