Manter vodi Institut Istok-Zapad

Bivši američki ambasador u Srbiji Kameron Manter imenovan je za novog predsednika i generalnog direktora Instituta Istok-Zapad.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

15:00

Default images
Foto: B92 (arhiva)

Ova odluka stupa na snagu 1. avgusta 2015. godine. Manter će na tom mestu zameniti osnivača Instituta Džona Edvina Mroza koji je umro prošle godine, navodi "Dejli tajms".

"U trenutku kada obeležavamo 35. godišnjicu, imamo zadovoljstvo da objavimo da će ambasador Manter povesti Institut Istok-Zapad u novo poglavlje u našoj istoriji", izjavio je Ros Perot Džunijor koji predsedava Odboru direktora Instituta Istok-Zapad.

"Kao diplomata koji je radio na na najvišim funkcijama u Pakistanu, Iraku, Srbiji i drugim zemljama, Manter će nam pomoći da okupimo svetske lidere u cilju izgradnje poverenja i pronalaženja novih rešenja za medjunarodne izazove, uz istovremeno smirivanje tenzija u problematičnim regionima", dodao je Perot.

On je rekao da ambasador Manter ima iskustvo, duh, energiju i viziju da proširi napore koje Institut ulaže u smanjivanje sukoba u sve opasnijem svetu.

Manter je protekle tri decenije bio profesionalni diplomata koji je radio u nekima od svetskih oblasti u kojima su vodjeni najteži sukobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: