Požari prete: Roštiljajte pažljivo!

Predstojeći izleti tokom prvomajskih praznika, nagla pojava visokih temperatura i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova pogoduju nastanku šumskih požara,

Izvor: B92

Petak, 01.05.2015.

07:51

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Kako se usled povoljnih vremenskih prilika očekuje pojačano prisustvo građana u prirodi, u nameri da se predupredi nastanak većeg broja šumskih požara, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da ne vrše nekontrolisano paljenje vatre pri izvođenju poljoprivrednih radova.

Apel je da se građani odgovorno ponašaju pri odlasku u prirodu, da ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena, i da ukoliko uoče zaostalu vatru, pokušaju da je ugase ako je to bezbedno ili o tome obaveste najbližu vatrogasno-spasilačku jedinicu pri Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Ukoliko uoče veći požar, građani treba odmah da obaveste MUP Srbije-Sektor za vanredne situacije, odnosno najbližu šumsku upravu, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, takođe, poziva i ekološke pokrete, Pokret gorana Srbije, Lovački savez Srbije, udruženja građana ljubitelja i zaštitnika prirode, kao i druge nevladine organizacije, da podrže apel i uključe se u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti u zaštiti šuma od požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: