Utorak, 21.04.2015.

18:30

Auto-škola: Nastavljamo razgovore

Predstavnici auto-škola Srbije i Uprave saobraćajne policije nastaviće razgovore u ponedeljak, 27. aprila, rečeno je Tanjugu u uduženju.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Generalni sekretar Privredne komore auto škola Petar Rašeta je izjavio da će sastanak stručnih timova biti odrzan u prostorijama Uprve saobraćajne policije kako bi pokušali da nađu rešenje.

Rašeta je rekao i da predstavnici auto škola ne mogu da odustanu od pet osnovnih zahteva vezanih za donošenje posebnih pravilnika, a zbog čega su i protestvovali prošlog petka u Beogradu.

Oni se protive uvođenju video-nadzora u učionice i na teorijskom ispitu, audio-video nadzora u automobile, instaliranje tahografa, odredba o posebnim poligonima za polaganje van saobraćajnica...

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je prethodno danas da će predstavnici saobraćajne policije nastaviti razgovore sa vlasnicma auto škola ali da se neće odustati od reformskih poteza čiji je cilj poboljšanje bezbednosti na drumovima.

Stefanović je rekao novinarima i da je cilj novih propisa vezanih za rad auto škola da se poboljša kontroal polaganja testova i ispita i spreči izdavanje "mufte dozvola".

Ispred Doma Narodne skupštine prošlog petka protestvovali su predstavnici auto-škola, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova nije prihvatilo njihove predloge u vezi izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju veyanih ya donošenje posebnih pravilnika.

Zbog zakonskih izmena u vezi polaganja vozačkih ispita koje je doneo MUP, u prethodnom periodu od 950 auto škola zatvoreno je njih 430.

Najavljene izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju i odredb e u pravlnicima, kako tvrde u udruženju auto škola će dovesti do toga da se trenutno postojeći broj auto škola smanji za polovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: