Verbić sutra sa sindikatima

Zajednička sednica glavnih odbora dva prosvetna sindikata, koji štrajkuju, biće održana sutra, a plenarnom delu prisustvovaće i ministar prosvete Srđan Verbić.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

14:13

Default images
Foto: Beta

Verbić bi sindikatima trebalo da predstavi konkretna rešenja za popravljanje njihovog materijalnog položaja.

U Ministarstvu prosvete agenciji Beta potvrđeno je da će ministar učesvovati na zajedničkom sastanku glavnih odbora USPRS i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je danas agenciji Beta da će se ministar obratiti sindikatima na plenarnom delu, a da će se potom sindikati razdvojiti i održati zasebne sednice glavnih odbora.

"Odluka o daljim koracima biće doneta kasno po podne", rekla je ona i dodala da će zajednička sednica, kao i odvojene sednice biti zatvorene za javnost.

Dogovor o učešću ministra na zajedničkoj sednici glavnih odbora sindikata postignut je u petak, 17. aprila na poslednjem zajedničkom sastanaku predstavnika sindikata i Verbića koji je trajao oko dva i po sata.

Tada nije postignut konkretan dogovor o prekidu štrajka dva reprezentativna sindikata koji traje od 17. novembra.

Štrajk su tada započela sva četiri reprezentativna sindikata, a sada skraćenjem časova na 30 minuta i dalje štrajkuju dva sindikata - USPRS i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Sindikati su stupili u štrajk zbog smanjenja plata za 10 odsto i zbog lošeg stanja u prosveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: