Novinarki smeta pitanje ministru?

Pet nedelja posle pada helikoptera u kome je stradalo sedam osoba, iz vlasti poručuju da se čeka da tužilaštvo utvrdi krivicu. Moralnu odgovornost odbacuju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

17:25

Default images
Foto: B92

Iako je bilo obećano da će se povodom pada helikoptera javnosti obratiti ministar odbrane Bratislav Gašić, na naše pitanje premijer je rekao da ministar "nema šta da kaže s tim u vezi".

Upitali smo i ministra pravde da li vidi odgovornost i interesantno da pitanje nije smetalo ni ministru, koji je strpljivo odgovarao na sva pitanja novinara, niti njegovim saradnicima, nego upravo našoj koleginici, novinarki Studija B.

"Dokle više ta pitanja?", upitala je ona.

Ipak, Selaković je ubrzo odgovorio na postavljeno pitanje:

"Ako me pitate da li postoji nečija moralana odgovornost, hajde, recite koja je to odgovornost, da li je neko nešto uradio loše, ako je hteo da spasi jedan dečji život."
Selaković je istakao da je apsolutno uveren da ministri odbrane i zdravlja, Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar, rade na osnovu Ustava i zakona, u interesu građana i države, "kao što je najbolji interes bio poslati vojni helikopter da se spase jedan dečji život".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: