Čomićeva: Ko je poslao helikopter?

Poslanica DS Gordana Čomić zatražila je odgovore na pitanja o tome ko je doneo odluku o upotrebi helikoptera u akciji spasavanja bebe.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

10:53

Default images
foto: Tanjug

Ona je takođe upitala da li je bio izmenjen plan leta i ko je dostavio lažnu vest medijima o sletanju.

Čomićeva je u skupštini, koristeći pravo poslanika da postavi pitanje vladi, zatražila da joj se odgovori da li je odluka o upotrebi helikoptera doneta usmeno ili pisano.

“Ako je odluka doneta pisano, molim da mi se dostavi na uvid. Da li je naredbu izdalo nadležno lice u Vojsci Srbije, da li je sadržala osnov izdavanja naredbe i vrste sredstava koja će se u akciji koristiti“, rekla je Čomićeva, koja je i ministar odbrane vlade u senci DS.

Takođe, zatražila je da joj se dostavi pisano obaveštenje i ako je odluka bila usmena.

“Da li je menjan plan leta u odnosu na prvobitni tekst naredbe, ako jeste, ko je donosio odluke o promeni i zašto? Koje nadležno lice i po kom osnovu i kome na aerodromu Nikola Tesla dao informaciju o sletanju helikoptera?“, upitala je Čomićva.

Takođe, zatražila je odgovor i na pitanje koje nadležno lice, pripadnik Vojske ili ministarstva odbrane koje je novinskim agencijama, po opštim saznanjima sigurno novinskoj agenciji Beta prosledilo lažnu vest o sletanju helikoptera.

“Ako nemaju saznanja o tome, ako je to učinio neko van svojih nadležnosti ili iz bilo kog drugog ministarstva, zašto nije reagovalo Ministarstvo odbrane?“, zapitala je Čomićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: