"Pojačati kontrolu na granici"

Srbija treba da pojača kontrolu srpsko-mađarske granice kako bi se rešio talas ilegalne migracije sa Kosova, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

12:50

Default images
Foto: Beta/AP

Ovu ocenu izneli su ministar policije Nebojša Stefanović i Dimitris Avramopulos, evropski komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvu prilikom susreta u Beogradu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je u susretu dvojice zvaničnika zaključeno da je od izuzetnog značaja razmena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz jačanje uzajamne razmene informacija i saradnju.

Istaknuta je zajednička volja da se ulože napori u borbi protiv terorizma i ekstremizma kojoj je Srbija izuzetno posvećena.

Sagovornici su se složili da posredovanje Evropske komisije i agencije EU, uključujući FRONTEX, Europol, Evropsku kancelariju za azil, predstavlja dokaz posvećenosti Srbije u daljoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: