Jordan najavio pogubljenje Iračanke

Zvaničnici Jordana najavili su da će u sredu pogubiti Iračanku Sadžidu el Rišavi nakon što je ID objavila snimak na kome se vidi pogubljenje Muata al-Kasabeha.

Izvor: B92, Beta/AFP

Utorak, 03.02.2015.

20:12

Default images
Foto: Beta/AP

Jordan je nakon objavljenog snimka pogibije pilota najavio da će osvetiti njegovu smrt.

Video je objavljen na Tviter nalogu koji je poznat kao kanal za propagiranje ideja ID.

"Krv mučenika neće teći uzaludno, i osveta će biti proporcionalna katastrofi koja je pogodila sve Jordance zajedno", naveo je portparol jordanske vojske Mahmud el Amiri.

Jordanska vlada pregovarala je sa pripadnicima ID o razmeni zarobljenika. Islamska država je pretila ubistvom pilota ako Iračanka Sadžida al-Rišavi ne bude oslobođena.

Aman je više puta uzaludno zahtevao dokaze da je zarobljeni pilot živ, pre razmatranja mogućnosti oslobađanja iračke džihadistkinje.

Ona je optužena za teroristički napad u Jordanu 2005. godine, kada je poginulo 60 ljudi.

Pripadnici ID su nedavno pogubili i dvojicu japanskih državljana Harunu Jukavu i Kendžija Gotoa nakon što su ih duže vreme držali kao taoce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: