Ponedeljak, 02.02.2015.

18:21

Irak: Ubio sedmoricu, osvetio sina

Iračanin je ubio sedmoricu pripadnika Islamske države u znak osvete zbog smrti sina, koga su streljali radikalni islamisti.

Izvor: B92

Default images

Basil Ramadan, 60-godišnji Iračanin, koristeći “kalašnjikov“ usmrtio je džihadiste na kontrolnom punktu u Tikritu, gradu koji je pod kontrolom Islamske države.

Njegov sin Ahmed Basil Ramadan (18) bio je jedan od osmorice Iračana koje su džihadisti ubili u januaru ove godine, pod optužbom da su radili kao špijuni za iračku vladu.

ID je pre nekoliko nedelja objavila snimke pogubljenja osmorice muškaraca, za koje su rekli da su policajci i koje su optužili za infiltraciju u svoje redove.

Nekolicina ubijenih, uključujući i 18-godišnjaka imenovani su, a postoji i sumnja da su odgovarali na pitanja džihadista nekoliko minuta pre smrti, pošto se na snimcima vidi da imaju zakačene mikrofone.

Ahmed Basil je osuđen na smrt zbog davanja informacija o lokacijama na kojima žive džihadisti, a što je trebalo da pomogne iračkim vlastima da im uđu u trag.

Liderom grupe tada je proglašen kapetan Hosam Salah Bnoš, za koga su džihadisti tvrdili da je preobraćeni sunitski musliman koji je organizovao akciju infiltracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

12 h

Podeli: