Vučić: Ne može samo da se čeka

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Sreda, 31.12.2014.

00:57

Default images

On je istakao da "što pre krenemo ka ciljevima, pre ćemo i zemlju i sebe dići na noge"

Vučić je u novogodišnjem autorskom tekstu za "Večernje novosti" rekao i da smo "za svaku našu novu godinu i sami odgovormi - za sve što ćemo u njoj uraditi i za sve ono što nećemo".

"Ne može samo da se čeka. Ne može ništa da padne s neba, niti bilo ko može nešto da završi umesto nas. Jelku, za Novu godinu, badnjake za Božić, daje priroda, ali to, kako ćemo ih okititi i šta ćemo pod njih da stavimo - to je naš posao", ocenio je Vučić.

Vučić je istakao i da vlada koju predvodi mora da odgovara za "izgled kuće u kojoj živimo, za svaki dinar u toj kući i za način na koji će biti potrošen".

Vučić je naglasio da vlada mora da obezbedi posao za stanovnike Srbije, da dovede investicije, da je reindustrijalizuje, da reši pitanja restrukturiranja, da pokrene Železaru, kompletan hemijski kompleks, da otvara nova radna mesta, završi koridore i prugu i što je najvažnije, poručio je premijer, da obezbedi da za sve ljude u Srbiji važe ista pravila.

Premijer Vučić istakao je i da će svaki građanin Srbije morati bar delom da bude odgovoran za to kako mu je.

Vučić je istakao da je u 2015. godini ključna srpska reč - odgovornost.

"Već i u svom korenu podrazumeva sposobnost da se daju odgovori (u nekim jezicima je još konkretnija i bukvalno znači sposobnost da se polažu računi). Opasna reč. Pokazuje svakome šta stvarno može i od čega je napravljen. Samim tim i reč koju bi mnogi najčešće da izbegnu. Po Embrouzu Birsu, ona označava 'teret koji se najlakše prebacuje na tuđa leđa - na Boga, sudbinu, rođaka, komšiju, političara'", napisao je Vučić.

Premijer odgovornost o kojoj govori, s aspekta pravoslavne misli, naziva "aristokratijom duše" i "označava sposobnost da sebi mnogo više sudiš nego drugima".

"Berdjajev je to nazvao - personalizam", kaže Vučić i poručuje: " Koliko si odgovoran, toliko budućnosti ćeš imati!".

Vučić u autorskom tekstu ističe i da je sve što je Srbija uradila za osam meseci ove vlade, urađeno pod "zastavom na kojoj piše odgovornost!".

"Zahvaljujući njoj uspeli smo da se izborimo s poplavama, i to tako da nijedan dinar ne ode na bilo koju drugu stranu, osim za ljude koji su u tim poplavama stradali. Ona nam je omogućila da stanemo pred nosioce korupcije i kriminala, pred tajkune i njihove političare, da ih zaustavimo i sprečimo da dalje otimaju".

"Ona je razlog i za povećanje prihoda od poreza na dodatnu vrednost, i za početak rada topionice, i za kopove, puteve, most... Odgovornost je Srbiji vratila ugled u svetu i postavila je u red nacija koje se poštuju i kojima se veruje", napisao je Vučić.

On je dodao da tu odgovornost sada treba podeliti.

"Nova godina je dobro vreme da se toga setimo. Da smo, za svaku našu novu godinu i sami odgovorni. Za sve što ćemo u njoj uraditi i za sve ono što nećemo. Za to koliko ćemo biti sposobni da se promenimo. Da radimo više, da učimo više, da budemo bolji, i prema sebi i prema drugima", ocenio je Vučić, dodajući da "nema vlade koja tu, našu odgovornost, može da preuzme na sebe.

Premijer je poručio i da postavljanje zemlje na noge neće biti lako, ali da veruje da je to moguće.

"Ja verujem, čvrsto, da mi to možemo. I da u svakom od nas postoji onaj materijal koji je potreban za ozbiljan rad, za stalnu promenu, i za proizvodnju sopstvene sreće. Verujem u Srbiju. I sa tom verom želim vam srećnu Novu godinu. Godinu za koju smo sami odgovorni", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: