Heroj hrvatskih izbora: Dopišite 3

Iznenađujući trećeplasirani na predsedničkim izborima u Hrvatskoj Ivan Sinčić pozvao je svoje glasače da dopišu njegovo ime na glasanju u drugom krugu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

15:19

Default images

Kandidat “Živog zida“, donedavno potpuno politički anonimna ličnost, osvojio je 16,42% glasova u prvom krugu predsedničkih izbora.

Iako je po objavljivanju rezultata poručio svojim biračima da u drugom krugu glasaju po svojoj savesti između dvoje kandidata, Ive Josipovića i Kolinde GrabarKitarović, 25-godišnjak je sada izneo drugačiji stav.

“Dragi prijatelji Živog zida, pozivamo vas da izađete na drugi krug predsedničkih izbora i da na vaš glasački listić dopišete broj 3. i zaokružite ime Ivana Sinčića, kako biste sprečili da ga birački odbori pripišu kandidatima SDP i HDZ. Želimo da pošaljemo jasnu poruku, a to je da ni u snu nemamo nameru da podržimo kandidate koji organizovano rade na ekonomskom i moralnom uništenju Hrvatske“, objavljeno je na Fejsbuk strani Živog zida, a prenosi Index.hr.

Sinčić je u gostovanju na televiziji N1 rekao da bi radije podržao ustavnu krizu nego sarađivao sa HDZ.

“Bolje ustavna kriza nego novi Ivo Sanader. Članovi Živog zida ne podržavaju HDZ i SDP. Da bismo nekome pomogli, moramo se odreći takve politike“, rekao je Sinčić.

Takođe, istakao je da se protivi političkoj trgovini i da će novac koji je dobio od izbora uložiti u kampanju za parlamentarne izbore.

U drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj plasirali su se aktuelni predsednik Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, a analitičari smatraju da će ključnu ulogu u drugom krugu imati glasači Ivana Sinčića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: