Izetbegović: Šešelj prilika za SRB

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da je dobro što Vojislav Šešelj pokreće temu "velike Srbije" jer je to prilika da se Srbija "razračuna sa tim".

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

13:03

Default images

Iako, kako kaže, izjave lidera SRS o širenju ideologije velike Srbije ne smatra ni posebno važnim niti opasnim za BiH, on dodaje da one predstavljaju i ugrožavanje suvereniteta BiH i ocenjuje da "sve što je radio i govorio Šešelj, bilo je na toj liniji".

"Uglavnom, to truje čitav region, a pre svega opasno je za samu Srbiju. Doći će do jedne katarze, Šešelj će, ustvari, ubrzati neke pozitivne procese razračunavanja sa radikalizom, jer s time Srbija neće moći napred", navodi Izetbegović koji očekuje da se Srbija "konačno obračuna s tim reliktima prošlosti".

Vojislav Šešelj nedavno je pušten iz Haškog tribunala na privremenu slobodu, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a presuda mu nije izrečena ni posle 12 godina provedenih u pritvoru.

Lider radikala je nakon povratka u Beograd održao miting, podseća agencija Fena i navodi da je "dao niz zapaljivih izjava, od kojih je u Hrvatskoj posebno teško primljeno njegovo saopštenje u kome je na godišnjicu pada Vukovara čestitao srpskim četnicima oslobađanje tog grada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: