Sreda, 12.11.2014.

12:53

NATO optužuje, Rusija odbacuje

NATO je danas potvrdio ulazak ruske vojne opreme u Ukrajinu, koja uključuje tenkove, artiljeriju i borbene snage.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"U poslednja dva dana gledamo iste stvari kao i OEBS. Videli smo kolone sa ruskom opremom, ruske tenkove, ruske protivvazdušne sisteme odbrane, rusku artiljeriju i ruske borbene snage kako ulaze u Ukrajinu", rekao je danas u Sofiji vrhovni komandant NATO Filip Bridlav.

Poslednjih dana primećeni su pojačani pokreti tenkova i teške artiljerije ka gradovima na istoku, zbog čega je OEBS upozorio da strahuje od intenziviranja sukoba u tim oblastima.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da se zemlja priprema na sukob s obzirom na povećano prisustvo ruskih snaga.

Ukrajinska vojska je juče saopštila da je od izbijanja sukoba u aprilu broj stradalih ukrajinskih vojnika porastao na 1.052.

Rusija odbacuje optužbe NATO-a

Ministarstvo odbrane Rusije još jednom je danas odbacilo optužbe Severnoatlantskog saveza (NATO) kako su na istok Ukrajine stigli ruski vojnici.

"Više puta smo naglašavali da iza redovnog praznoslovlja u Briselu o navodnom prisustvu ruskih Oružanih snaga u Ukrajini, nije bilo i nema nikakvih činjenica", rekao je zvanični predstavnik Ministarstva Igor Konašenkov, a prenosi Interfaks.

Agencija navodi da je Konašenkov na taj način komentarisao izjavu glavnokomandujućeg Združenih oružanih snaga (ZOS) NATO u Evropi Filipa Bridlava da su na istok Ukrajine stigle ruske vojne kolone.

"Već smo prestali da obraćamo pažnju na neosnovane izjave glavnokomandujućeg ZOS NATO u Evropi o ruskim vojnim kolonama koje je 'uočio', a navodno su upale u Ukrajinu", rekao je zvaničnik Ministarstva odbrane Rusije.

"Stiče se utisak da što manje evropska javnost veruje generalu Bridlavu, vise se podiže nivo njegovih alarmirajućih izjava antiruskog usmerenja", dodao je Konošenkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: