LSV:Vrati mandat, pa u novu stranku

LSV je predložila da sve stranke donesu internu odluku kojom ne bi primali članove drugih partija koji dolaze sa mandatima.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

16:47

Default images

"Prema tom dogovoru, poslanici ili odbornici imaju pravo da menjaju političke stranke i svoje stavove, ali pre toga moraju vratiti mandate", rekao je Tanjugu zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostres.

Kostreš je upozorio da je trgovina poslanicima i poslaničkim mandatima postala neizdrživa i "da smo došli dotle da se time narušava ceo politički sistem u Srbiji".

"Došli smo u situaciji da više nije važno kakva je volja gradjana, već je najbitnije kako će se pojedinci organizovati u okviru parlamenta kako bi stvorili većinu", kazao je on, dodajući da je to loša tradicija koja je počela još 90-tih godina.

Kostreš je istakao da se trgovina mandatima ne dešava samo u parlamentu u Vojvodini, nego i drugim parlamentima, na svim nivoima vlasti.

"Povodom dešavanja na poslednjoj sednici pokrajinske skupštine pominju se nekakve koalicije LSV i DS sa Karićem i Šešeljem i to od strane onih kojima se rever na sakou još nije ispeglao od rupe Šešeljevog bedža i od onih kojima su supruga Bogoljuba Karića i njegov rodjeni brat članovi poslaničkog kluba", istakao je Kostreš.

On je precizirao da za trgovinu mandatima LSV ne optužuje SNS, naglasivši da su sve stranke krive, jer su dozvolile da se to radi.

Komentarišući ponašanje SVM na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine, Kostreš je ocenio kao "krajnje nekorektno", posebno zbog toga, kako je rekao, što je vladajuća koalicija tek pet minuta pred glasanje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade saznala kakav će biti stav SVM, a da su iz te stranke sve do tada govorili da će biti sve u redu.

Na pitanje da li će LSV predložiti smenu Ištvana Pastora sa mesta predsednika pokrajinske skupstine, nakon što njegova stranka (SVM) nije podržala rekonstrukciju, Kostreš je rekao da će u narednih nekoliko dana zasedati Predsedništvo LSV i doneti odluku o tome.

"Moje mišljenje je da 14 godina saradnje sa SVM daje za pravo da se može razgovarati o nastvaku saradnje", rekao je Kostreš.

On je potvrdio najave da će u narednom periodu LSV i DS razgovarati o budućem učešću SVM u pokrajinskoj vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: