KM: Molotovljevi kokteli, kamenice

Bivša zgrada Skupštine opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici,u kojoj se sada nalaze prostorije civilne zaštite, u dva navrata je bila meta nepoznatih napadača.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Nedelja, 19.10.2014.

21:27

Default images

Nepoznate osobe su prvo nešto pre 19 časova bacile tri molotovljeva koktela, ispred bivše zgrade Skupštine opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici, da bi oko 22:30 zgrada bila i kamenovana.

Molotovljevi kokteli su bačeni ispred vozila civilne zaštiite, koje je bilo parkirano ispred zgrade, rekli su očevici.

Povređenih nije bilo, a nije pričinjena ni materijalna šteta.

U trenutku incidenta u zgradi je bilo samo obezbeđenje, čiji propadnici nisu povređeni.

Prema rečima očevidaca, grupa od četiri ili pet mladića došla je iz južnog dela Kosovske Mitrovice preko pontonskog mosta, koji se nalazi preko puta zgrade civilne zaštite.

Incident se dogodio na očigled patrole kosovske policije, koja nije uspela da uhvati vinovnike napada, reči su očevidaca.

U incidentu oko 22:30, prema rečima ljudi iz obezbeđenja, trojica mladića su kamenicama gađala zgradu, a potom su trkom pobegli u nepoznatom pravcu.

U Kolašinskoj ulici, gde se dogodio incident, dežurala je patrola kosovske policije i mogu se videti dva džipa Euleksa.

Gnjilane: Zapaljen automobil srpske porodice

Nepoznati napadači pokušali su da porodici Nojić iz Gnjilana zapale automobil marke "pežo 205" koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće, pišu Novosti.

Naime, prema navodima predstavnika Srba za područje Gnjilana, incident se dogodio u subotu uveče, kada su još uvek nepoznate osobe zapaljenu krpu bacile na automobil, ali je vlasnik Srđan Nojić, uspeo da spreči širenje vatre.

Na kolima je pričinjena manja materijalna šteta, ali su Nojići, Srđan i njegova majka Bosiljaka, doživeli veliki stres, pogotovu što im je pre oko mesec dana polomljeno vetrobransko staklo na autu, a počionioci i dalje nisu pronađeni.

Zbog toga, Nojići, koji su se u Gnjilane vratili 2009 godine, ovaj poslednji incident nisu prijavili policiji, jer ne veruju da će počonioci biti pronađeni, ali ističu da će i pored svih napada, ostati u svojoj kući u Gnjilanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: