Ebola:Nadzor nad 708 osoba u Srbiji

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, kao mera prevencije i sprečavanja unošenja virusa ebole u Srbiju, pod zdravstveni nadzor stavljeno 708 osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

18:10

Default images

Od njih su 92 osobe doputovale s područja ugroženih tom bolešću.

Prateći kretanje epidemiološke situacije ebola virusnog oboljenja (EVO) u svetu i odgovarajućih preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO), do sada su u koordinaciji Ministarstva zdravlja preduzete sve neophodne mere prevencije i sprečavanja unošenja virusa ebole u Srbiju, piše u saopštenju.

Dodaje se da je, nakon pojave prvog slučaja obolevanja od ebole na teritoriji Evrope, u zdravstvenom sistemu Srbije potrebno pojačati do sada preduzete mere, u skladu s preporukama SZO.

"U tom cilju, Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti, i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: