Kirbi odgovorio Čepurinu

Američki ambasador Majkl Kirbi pojasnio je, reagujući na izjavu ruskog kolege da ne zna broj republika bivšeg SSSR, da su SAD priznavale 12 od 15 republika.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 20.09.2014.

12:48

Default images

"Mi nikad nismo prihvatili da su Letonija, Litvanija i Estonija deo Sovjetskog Saveza", rekao je Kirbi novinarima u Obrenovcu.

"Nismo smatrali da Hitler ima pravo da 'pokloni' tri zemlje", precizirao je Kirbi.

Aleksandar Čepurin je prethodno za "Politiku" izjavio da je Kirbi pokazao "neverovatno neznanje istorije tvrdeći da je u bivšem SSSR-u bilo 12 republika. Ako pogledamo udžbenik istorije, uverićemo se da je u SSSR-u bilo 15 saveznih republika

.

Kirbi je dodao da bi ključno pitanje trebalo da bude to što je kraj Drugog svetskog rata bio važan za sve učesnike i da je svet danas bolji zahvaljujući tome što su nacisti poraženi.

Odgovarajući na pitanje novinara vezano za njegov raniji komentar o najavljenoj poseti Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina, Kirbi je ponovio: "Srbija je nezavisna i slobodna zemlja i ima pravo da pozove koga god hoće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: