Pešice za BG zbog sve bolesne dece

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka teško obolele devojčice, razočarana nebrigom države o deci, sutra kreće pešice za Beograd da tako izrazi ogorčenost.

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

21:56

Default images

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka trinaestogodišnje Darije Petrović, devojčice koja boluje od teške bolesti, razočarana nebrigom države o deci, odlučila je da sutra peške krene u Beograd i javno izrazi nezadovoljstvo, piše Blic.

"Planiram da Dariju ispratim u školu u pola osam, a onda krećem peške u prestonicu. Razlog mog protesta su obećanja nadležnih institucija i neispunjavanje obaveza prema ljudima, koji su materijalno, zdravstveno i moralno osiromašeni i odbačeni od svih. Krećem jer ne mogu više da izdržim lažna obećanja. Verujte, ja bolesno dete ne mogu da gledam da živi u ovoj vlazi i nemaštini", kaže za Blic Gorica.

Ona kaže da će poneti transparent na kome će pisati: "I ja sam majka - za svu bolesnu decu koja su zaboravljena“.

Kako je potvrdila, od policije je dobila saglasnost da se može kretati trasom Banja Koviljača - Loznica - Lešnica - Prnjavor - Šabac - Platičevo - Grabovci - Buđanovci - Pećinci - Šimanovci - Beograd.

" Kretaću se isključivo po danu, a prespavaću tamo gde se zadesim. Rečeno mi je da ne idem auto-putem zbog bezbednosti, a računam da ću u ponedeljak stići u Beograd. Planiram da odem pred Ministarstvo rada i da ministru Vulinu predam pet zahteva. Na ovaj korak sam se odlučila zbog diskriminacije bolesne dece", kaže Gorica.

Ona kaže da ne odustaje od protesta, iako je posle više lažnih obećanja dobila nadoknadu za štetu od poplave u kojoj joj je uništena kuća.

"Zahtevaću da neko od nadležnih obiđe svu decu koja su bolesna i poplavljena, da se vidi u kakvim uslovima žive i da se na osnovu činjenica napravi prioritet za pomoć porodicama bolesne i ugrožene dece. Zahtevaću da im se obezbede redovna nega, udžbenici i lekovi i da se svaka diskriminacija bolesnih i ugroženih osoba novčano kažnjava, a taj novac da ide u humanitarni fond", kaže Gorica.

Ona je danas zamolila sve političke stranke da se uzdrže od bilo kakvih komentara jer njen protest nema stranačka ili politička obeležja.

Zamolila je i policiju da ukoliko neko pokuša da njen protest iskoristi za promociju stranke i pridruži joj se noseći stranačka obeležja, takve odmah ukloni dalje od nje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: