Batrovci: Kamioni čekaju tri sata

Vozači se na izlasku iz Srbije najduže zadržavaju na graničnom prelazu Batrovci, gde teretna motorna vozila čekaju oko 180 minuta, a putnička sat vremena.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

07:38

Default images

Kako je navedeno, na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu iz zemlje, vreme čekanja za teretna motorna vozila je oko 120 minuta, dok je na graničnom prelazu Đerdap, vreme čekanja na ulazu oko 15 minuta.

Putnička vozila se na graničnom prelazu Gostun zadržavaju oko 30 minuta, dok je na graničnom prelazu Gradina, vreme čekanja oko 90 minuta na ulazu u zemlju.
U saopštenju je navedeno da nema većih zadržavanja na Bačkim Vinogradima, Šidu, Jabuci i Horgošu.

Kako je saopštio ranije danas Auto moto savez Srbije (AMSS), u periodu letnje turističke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo i teško predvidljivo.

Saobraćaj je na važnijim putnim pravcima umerenog intenziteta, obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.

Ujutru i pre podne u severnim, posle podne u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima očekuje se naoblačenje i osveženje, ponegde praćeno kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Na jugu i jugoistoku biće pretežno sunčano i toplo vreme.

Sledećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Madjarskoj ili Hrvatskoj, što bi moglo ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato savetuje da, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope, krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju baš u dane vikenda, da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Madjarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je
zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka madjarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvoren non-stop za sve državljane. Umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se, takodje, očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: