Nadzor Medicinskog fakulteta u Nišu

Ministar posvete Srđan Verbić naložio je otpuštanje kliničkih asistenata u Nišu koji su sa Medicinskim fakultetom imali ugovor o nastavi za kliničke preglede.

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

16:04

Default images

Prema informacijama koje je dopisnica B92 dobila u KC Niš, oni su u toj zdravstvenoj instituciji vodili vežbe. Od njih 24-oro, 21-og zaposlio je dugogodišnji dekan Medicinskog fakulteta dr Milan Višnjić, a troje novi dekan dr Stevan Ilić koji je odbio da da izjavu tim povodom.

U KC Niš potvrdili su nam da je na osnovu predstavki i anonimnih prijava, ministar Srđan Verbić naložio da se izvrši nadzor na Medicinskom fakultetu u Nišu. Kako nezvanično saznajemo, kada je dekanu fakulteta Stevanu Iliću ukazano na to da je “klinički asistent” izmišnjeno radno mesto da bi se zaposlila deca lekara, izvršena je izmena Statuta fakulteta.

Međutim, Zoran Radovanović, direktor KC Niš kaže da je ta ustanova najveća baza Medicinskog fakulteta i da će se osetiti posledice otpuštanja kliničkih asistenata.

Dekan Medicinskog fakulteta dr Stevan Ilić nakon što je u telefonskom razgovoru kratko odbio da govori za medije, spustio je slušalicu i tražio da ga ne uznemiravamo.

Kako B92 saznaje, za sredu je zakazan Savet fakulteta i nastavno-naučnog veća kako bi se svi upoznali sa izveštajem ministra Verbića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: