Ponedeljak, 25.08.2014.

07:26

Evropsko priznanje studentima FPN

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, najbolji su debateri Evrope.

Izvor: Tanjug

Default images

Studenti Univerziteta u Beogradu, Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, ostvarili su izuzetan uspeh na upravo završenom Evropskom univerzitetskom debatnom prvenstvu i po prvi put u istoriji osvojili za Srbiju titulu najboljih debatera Evrope, saopštila je organizacija "Otvorena komunikacija".

Na šesnaestom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje se ove godine održavalo od 18. do 24. avgusta u Zagrebu, takmičilo se više od 400 studenata iz cele Evrope, svaki tim sastojao se od 2 člana, a debatovalo se po pravilima britanske parlamentarne debate.

Nakon nedelju dana takmičenja na engleskom jeziku, Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, oboje studenti Fakulteta političkih nauka, su se u konkurenciji od 118 timova izborili učešće u finalu prvenstva, u kategoriji engleski kao drugi jezik, navodi se u saopštenju.

U finalu su se borili sa studentima iz Nemačke, Rumunije i Švedske. Ovo je najveći uspeh srpskih studenata na Evropskom univerzitetskom debatnom prvenstvu od kada Srbija učestvuje na ovom takmičenju.

Helena Ivanov je dobila i priznanje najbolje govornice celokupnog takmičenja, dok je Stefan bio treći govornik. Podsećamo da je na prošlom evropskom takmičenju student Pravnog fakulteta, Viktor Prlja, poneo titulu najboljeg govornika takmičenja.

Helena i Stefan činili su jedan od 12 timova koji su dosad predstavljali Srbiju na najvećem studentskom akadamskom takmičenju u Evropi, koje se svake godine održava u drugom gradu.

Značajan uspeh na ovom prvenstvu su ostvarili Marija Simić i Ðorđe Jovićević, takođe studenti Fakulteta političkih nauka koji su stigli do polufinala u istoj kategoriji, kao i Milja Šijakinjić i Ilija Ivanišević, student Ekonomskog i Fizičkog fakulteta, koji su uspeli da dođu do četvrtfinala takmičenja, navodi se u saopstenju.

Pored studenata koji su se takmičili, Otvorena komunikacija je mladima iz naše zemlje omogućila učešće u organizaciji samog takmičenja s obzirom da se Srbija pokazala kao izuzetan domaćin istog ovog takmičenja 2012. godine u Beogradu.

Otvorena komunikacija je organizacija koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga. Osnovana je 1997. godine od strane profesora i studenata Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara.

Poverena joj je organizacija „Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva - Beograd 2012”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

22 h

Podeli: