SAD Kijevu: Mislite na civile

Američki Stejt department pozvao je Ukrajinu da pokaže uzdržanost i misli na civilne žrtve, pošto ukrajinska vojska napreduje u borbi protiv pro-ruskih snaga.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

21:58

Default images

"Ukazali smo na značaj pokazivanja uzdržanosti kako bi se žrtve medju civilnim stanovništvom svele na mimimum. Pozivamo Ukrajince da preduzmu sve mere kako bi se izbegao napad na lokalno stanovništvo, dok pokušavaju da oslobode grad od separatista", rekla je portparol Stejt departmenta Mari Harf novinarima.

Harf je, posebno, zatražila od Kijeva da ne koriste oružje koje bi moglo da civile izloži većem riziku, prenela je agencija AFP.

"SAD veoma podržavaju Ukrajinace. Oni su u teškoj borbi i mi mislimo da krajnji cilj treba da bude da gradovi ne budu pod kontrolom separatista", navela je Harf i ponovio da Stejt department podržava Kijev u četvoromesečnoj borbi protiv "proruskih pobunjenika" i optuživši proruske snage da namerno koriste civilna područja za svoje oružane operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: