Četvrtak, 14.08.2014.

07:18

Gaza: Napetih pet dana primirja

Izraelska armija napala mete u pojasu Gazi u odgovoru na vatru na Izrael, ubrzo nakon što su zvaničnici Palestine saopštili da je primirje produženo za pet dana

Izvor: Tanjug

Default images

Jedan neimenovani izraelski zvaničnik rekao je da je Izrael pristao na produženje, ali je vojsci naredjeno da uzvrati u slučaju da se primirje prekrši.

"IDF (izraelske vojska) bila je spremna za tu mogućnost i odlučna je da nastavi da održava bezbednost gradjana države Izrael", navedeno je u saopštenju.

Izraelski mediji prenose da su pre ponoći izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar odbrane Moše Jaalon naredili vojsci da odgovori na kršenje prekida vatre.

U medjuvrenmeu je jedan od lidera Hamasa Musa Abu Marzuk potvrdio produženje.

Dva sata pre isteka prethodnog prekida vatre ispaljena je najmanja jedna raketa na Izrael, saopštili su armija i vojska.

Hamas, koji de fakto kontroliše pojas Gaze, porekao je da je bilo raketiranja preko granice.

Nekoliko minuta pre ponoći, kada je prekid vatre isticao, oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu i dve rakete su pale na otvoreno područje na jugu Izraela. Izveštaja o posledicama izraelskog udara nije odmah bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: