Prevrnuo se autobus, poginula žena

Jedna žena je poginula, a trideset šest putnika je povređeno, kada se autobus turskih registarskih tablica prevrnuo na auto-putu Subotica – Bačka Topola.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 14.08.2014.

08:27

Default images

Nesreća se dogodila jutros u 5.40h kod Čantavira, 20 kilometara od Subotice, a autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju.

U autobusu je bilo 37 putnika, od kojih je jedna žena od pedeset godina poginula, a dve osobe su zadržane u Subotičkoj bolnici, jedna zbog teške i druga ybog lakše povrede.

Turski državljanin E.T. zadobio je teške povrede grudnog koša i smešten je na Odeljenje reanimacije, dok je G.G zadobio lake telesne povrede i s potresom mozga zadržan na Odeljenju hirurgije radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Opšte bolnice u Subotici.

Ostali putnici su nakon ukazane prve pomoći i pregleda pušteni kući.

Što se tiče turskog vozača, Goran Babičković, načelnik Urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici, rekao je da je on pregledan, da ne zna rezultate pregleda i da je sada u nadležnosti istražnih organa. Prema njegovim rečima, povredjene je kontaktirao i konzul Turske kome su i nadležni u bolnici i sami putnici pružili informacije

Javni tužilac u Osnovnom javnom tužilastvu u Subotici Branislav Rankov je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će policija vozača spovesti u tužilaštvo kada bude zdravstveno spreman da daje izjave, a da li će biti u pritvoru ili bolnici sve zavisi od njegovog zdravstvenog stanja, pošto ima problema sa srcem i nalazi se na posmatranju.

Rankov je dodao da će putnici biti dovedeni u tužilaštvo da daju izjave. Tokom dana će svih 37 putnika biti dovedeno u tužilaštvo da daju izjave, a kako saznajem Turska vlada je organizovala avionski prevoz za njihov povratak u Tursku” - istakao je Rankov za Ju eko.

Hitna pomoć je zbrinula 15 povređenih, od kojih dvoje imaju teže povrede.

Reč je o autobusu koji je prevozio turske državljane, a kretao se prema Nemačkoj, od Novog Sada ka graničnom prelazu Horgoš.

Tačan uzrok nesreće još nije poznat, međutim, prema nezvaničnim informacijama RTS-a, vozač je najverovatnije zaspao, zbog čega je skrenuo s puta i survao se.

"Do saobraćajne nesreće kod Bačke Topole je došlo pošto je vozač autobusa, turske registracije, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", saopštila je subotička policija.

Uviđaj na mestu nezgode izvršili su tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici. Prema izjavama očevidaca, autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju.

Vozač će biti priveden, a tumač za turski jezik je u bolnici s povređenima.

Putnici misle da je vozač zaspao

Većina povređenih je vidno potresena, nisu želeli da im se lica snimaju kamerama, pošto još nisu stupili u kontakt s porodicama.

Oni koji su želeli pred kamere kažu da su krenuli kao turisti u zapadnu Evropu na odmor u Budimpeštu, Prag, Beč i dalje ka Francuskoj i Italiji. Danas im je bio drugi dan putovanja. U momentu nesreće su spavali, a probudio ih je udar i vrištanje putnika.

"Mi smo spavali. Probudila nas je nesreća. Došla je Hitna pomoć i dovezla nas ovde. Spavali smo i mislimo da je i vozač zaspao, jer je put veoma dobar", rekla je jedna od putnica.

I ona i njeni prijatelji potreseni su zbog gubitka prijateljice, žene stare oko 50 godina, koja je izgubila život u nesreći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: