Štrahe: Ukinuti sankcije Rusiji

Hajnc-Kristijan Štrahe ocenio je danas da treba pod hitno ukinuti sankcije protiv Rusije i vratiti se diplomatskoj potrazi rešenja.

Izvor: B92

Nedelja, 10.08.2014.

23:37

Default images

Lider najuticajnije opozicione stranke u Austriji, Slobodarske partije (FPO) je, u saopštenju, istakao da se potvrdilo ono na šta je upozoravao u vezi sa sankcijama EU protiv Rusije.

"Samo par dana nakon stupanja na snagu već je nastala šteta po domaću poljoprivredu. Već mora EU da razbija glavu kako da smanji posledice. Umesto da se Rusija natera na izlaženje u susret, beskorisnom politikom sankcija se domaći seljaci vode u propast", naglasio je Štrahe.

On je zatražio da se, pre nego što dodje do još veće eskalacije u odnosu EU i Rusije, pod hitno ukinu sankcije i vrati diplomatskim sredstvima.

"Metode Hladnog rata nisu primerene u rešavanju konflikata u 21.veku", podvukao je Štrahe izražavajući strahovanje da bi moglo doći do trajne štete po ekonomske i političke odnose sa Rusijom.

Takodje on je oštro kritikovao rukovodstvo u Ukrajini, rekavši da pretnje obustavom tranzita gasa iz Rusije ka centralnoj Evropi predstavlja vredjanje sopstvenih saveznika i ruganje EU.

S tim u vezi, Štrahe je zatražio "jasne reči" Evropske komisije, ali i austrijske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: