Sreda, 06.08.2014.

14:18

Bliznaški:Vratiću poverenje građana

Novi bugarski premijer Georgi Bliznaški obećao je da će brzo povratiti poverenje građana u političke institucije čim njegova prelazna vlada počne sa radom.

Izvor: Tanjug

Default images

Profesor prava i bivši poslanik Socijalističke partije, Bliznaški je postavljen na čelo privremene vlade dok u Bugarskoj ne budu održani prevremeni izbori 5. oktobra, nakon što je koaliciona vlada koju su predvodili socijalisti podnela ostavku u julu.

"Moramo da povratimo poverenje gradjanskog društva u političke institucije", rekao je Bliznaški novinarima, dodavši da će njegova prelazna vlada učiniti sve da izbori budu održani uz aktivno učešće civilnog društva, preneo je Rojters.

Predsednik Rosen Plevnelijev raspustio je danas parlament i postavio svoj privremeni kabinet, koji je nasledio niz problema od prethodne vlade, uključujući i pitanje kako se izboriti sa posledicama najgore bankarske krize kroz koju je ova zemlja prošla od 1990-ih.

Bugarska je uzdrmana političkom nestabilnošću u protekle dve godine, a 2013. godine je desetine hiljada ljudi na ulicama protestovalo zbog korupcije i tesnih veza izmedju velikih preduzeća i političara.

Bliznaški je bio u grupi profesora koji su podržali studentsku okupaciju Univerziteta u Sofiji u okviru širih antikorupcijskih protesta protiv tadašnje vlade, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: