HR: Vojni avion se zapalio pre pada

Avion Hrvatske vojske MiG 21 srušio se nešto nešto pre 15 sati na području Donje Lomnice kraj Velike Gorice, piše Jutarnji.hr.

Izvor: Tanjug, index.hr

Utorak, 05.08.2014.

15:21

Default images

Hrvatski mediji prenose da se pilot na vreme katapultirao, a drugi detalji nesreće nisu poznati. Index.hr prenosi da je avion pao između Gradića i Donje Lomnice, odakle se vidi gust crn dim.

Ministartsvo odbrane Hrvatske saopštilo je da se prilikom povratka sa zadatka, zog zatajenja stajnog trapa, avion zapalio i pao u 14:47 sati na području Donje Lomnice nedaleko od Velike Gorice.

Pilot borbenog aviona se uspešno katapultirao i prizemljio i pri svesti je prevezen u bolnicu na lekarski pregled, stoji u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo konferenciju za novinare sa više detalja o ovoj nesreći.

Reč je o avionu oznake 121 koji je pre 12 godina bio na remontu u Rumuniji, objavio je Jutarnji list, kao i da je, nezvanično, reč o pilotu Stanku Hrženjaku.

Avion je navodno leteo iz Zadra prema Zagrebu, ali je pri sletanju imao problema sa stajnim trapom. Mediji, pozivajući se na očevice, navode da su delovi aviona pali u dvorišta kuća i zgrada.

U vojnu bazu hrvatske avijacije na Plesu je nedavno stiglo sedam MiG-ova 21 iz Ukrajine, gde su bili na remontu, ali avion koji se danas srušio nije bio među njima. Navodno je avion koji se srušio pre 12 godina bio na remontu u Rumuniji. Nedavno je hrvatski generalštab upozorio na vrlo loše stanje u vojnoj avijaciji.

U Hrvatskoj se danas obeležava Dan pobede, a na centralnoj manifestaciji u Kninu učestvovalo je i pet MiG-ova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: