Obrenovac:Prekinuli blokadu mostova

Građani Obrenovca koji su, nezadovoljni raspodelom pomoći posle poplava, blokirali mostove na Kolubari i Savi, prekinuli su ovaj protest.

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

22:46

Default images

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučkovć izjavio je da je ubedio žitelje naselja Braća Jugović, koji su nezadovoljni raspodelom finansijske pomoći nakon poplava, da prekinu blokadu mostova na Kolubari i Savi.

"Ubedio sam ih da je pravi put za rešavanje problema da se, pored ovih sredstava koje daje vlada, zajedno borimo da dobijemo dodatna sredstva za obnovu domaćinstava, kao i dodatne olakšice za privredu", rekao je Čučković Tanjugu i ukazao da su ti ljudi u "očajnoj materijalnoj situaciji".

On je naveo da je potpisan ugovor sa EU za gađevinske radove za 150 kuća u prosečnoj vrednosti od 400.000 dinara, koji će biti dodatna sredstva na ona koja već daje vlada.

Kada je reč i privredi, kaže Čučković, dogovor je da se sačeka imenovanje novog ministra finansija početkom sledeće nedelje.

"Tada bismo mogli da se dogovorimo oko reprograma obaveza za poreze i doprinose za privatne poslodavce, zatim oko PDV-a koji je plaćen na robu koja je poplavljena, overu zdravstvenih knjižica i pomoć poljoprivredi", rekao je gradonacelnik Obrenovca.

Čučković je ukazao i da stanovnici brinu i za rekonstrukciju nasipa, ali kako ističe, tu Obrenovac ima veliku podršku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i gradaskog menadžera Gorana Vesića, s kojim je, kako kaže, stalno na vezi povodom obezbeđenja novca za rekonstrukciju.

Čučković je dodao da je juče oko podne takođe bio u naselju Braća Jugović, gde je takođe molio građane da ne izlaze na mostove.

"Svestan sam teške finansijske situacije u kojoj se nalaži država, i da je ovo zaista maksimum koliko je mogla da im izađe u susret", rekao je Čučković, ali je objasnio i da veliki broj objekata u ovom naselju spada u 4. i 5. kategoriji oštećenja, i da je za obnovu potrebno 350.000 ili 600.000 dinara.

Čučković je naveo da je opština Obrenovac u prethodnih mesec dana rešila više od 20 različitih zahteva meštana iz naselja Braće Jugović i obećao da će i dalje biti posvećeni obnovi uključjući i izgradnju kanalizacione mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: