"EK pozitivno o našim zakonima"

Jadranka Joksimović izjavila da su svi zakoni, koji su ušli u republički parlament, od kojih su neki i usvojeni, naišli na pozitivan odgovor Evropske komisije.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

10:20

Default images

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije je podsetila da se očekuje i usvajanje zakona o privatizaciji i stečaju i set medijskih zakona i dodala da je reč o zakonima koji pokazuju efekat na srednji rok.

Ona je u Jutarnjem programu TV Pink rekla da se nada da će gradjani videti efekat tih zakona za dve ili tri godine, ukazujući da su za gradjane najveći problemi nezaposlenost i nizak životni standard.

Joksimović je kazala da se bez dovodjenja pre svega direktnih stranih investicija, ne može oporaviti ekonomija i otvoriti nova radna mesta, a da strani investitori žele prepoznatljivo okruženje i zakonodavstvo i uslove pod kojim mogu da otvore svoje firme i kompanije i da zaposle radnike.

Na pitanje novinara o sredstvima od 200 miliona evra iz IPA fondova, koja svake godine Srbiji stoje na raspolaganju, Joksimović je odgovorila da su ti fondovi do sada dobro korišćeni.

Medjutim, problem je što ti fondovi nisu korišćeni u dovoljnoj meri za kapitalne infrastrukturne projekte, ocenila je Joksimović i dodala da veruje "da ćemo imati projekte".

Joksimović je navela da je bespovratnih 30 miliona evra namenjeno sanaciji poplava, da su sredstva, koja nisu iskorišćena 2012. prenamenjena i da je za 2014. godinu 50 miliona evra prenamenjeno za sanaciju poplava.

"Danas šaljemo aplikaciju za fond solidarnosti. Ja verujem da ćemo izmedju 40 i 50 miliona evra dobiti do kraja godine, takodje, bespovratne pomoći", dodala je Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: