Čestitke za Ramazanski bajram

Državni zvaničnici i politički lideri Srbije uputili su čestitke svim vernicima islamske zajednice koji slave Ramazanski bajram.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 27.07.2014.

13:43

Default images

Zamenik reis-ul-uleme, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić danas je u bajramskoj poslanici osudio izraelsko nasilje nad muslimanima Gaze i Palestine.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas svim gradjanima muslimanske veroispovesti Ramazanski Bajram, uz želju da ga provedu u miru, zdravliu i da im taj praznik donese porodičnu sreću i radost.

Svim gradjanima Srbije, muslimanske veroispovesti, želim da u zdravlju i miru, okruženi porodicom i prijateljima proslave svoj veliki praznik - Ramazanski Bajram", istakao je predsednik.

On je u čestitki gradjanima muslimanske veroispovesti poželeo da Ramazanski Bajram slave "u radosti i spokoju u našoj zajedničkoj otadžbini", u kojoj život u miru, razumevanju i toleranciji svih gradjana, bez obzira na veroispovest i naciju, donosi napredak i boljitak, prenela je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Bajram svim muslimanskim vernicima, sa željom da ovaj sveti praznik provedu u miru i blagostanju.

"Svima koji slave ovaj veliki praznik, želim sreću, radost, jedinstvo i razumevanje", istakao je u čestitki Vučić, saopštila je Vlada Srbije.

Povodom Ramazanskog bajrama, premijer je uputio pismo muftiji srbijanskom Muhamedu Jusufspahiću, u kojem je poželeo da mu praznik donese mir, radost i duhovno blagostanje.

Direktor Uprave Vlade Srbije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević u čestitki svim vernicima poželeo je da Bajram sutra dočekaju i provedu u zadovoljstvu i miru, sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje.

"Neka veliki praznik probudi u svakom muslimanu uverenje da udruženim naporima možemo učiniti da se u Srbiji kao zajedničkoj državi poštuju kulturne i verske različitosti i stvore uslovi da svaka nacionalna i verska zajednica razvija i slobodno afirmiše svoje najviše vrednosti", navodi se u čestitki.

Ministar odbrane Bratislav Gašić vernicima je poželeo da Bajram "provedu u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom."

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin čestitao je danas svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

"Svim vernicima, starešinstvu i građanima islamske veroispovesti čestitam Ramazanski bajram, sa željom da neprolazne duhovne vrednosti ovog uzvišenog praznika doprinesu negovanju razumevanja, sloge i ljubavi među bližnjima", rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

On je dodao da je Bajram praznik koji nosi poruke mira i prijateljstva, praznik koji nas uvek iznova podseća da širimo uzajamno uvažavanje, sklad i toleranciju.

"Želim vam da praznične dane provedete u porodičnoj sreći, radosti i blagostanju", izjavio je Vulin. U čestitki direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića ističe se da dani Bajrama treba da podsete na trajne duhovne vrednosti islama - vrednosti pravde, humanosti, mira, milosrđa i ljubavi prema bližnjima.

"Neka ovaj veliki praznik doprinese širenju uzajamnog uvažavanja, tolerancije i dobrote, i neka nas sve zajedno uputi na negovanje zajedništva i međusobnog poštovanja", poručio je Đurić.

"U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam predstojeći praznik gradjanima islamske vere u nadi da će Bajram svima doneti mir, toleranciju, medjusobno poštovanje i razumevanje. Želim vam da praznične dane provedete u miru, radosti i ljubavi, u krugu svojih porodica i prijatelja", navodi u čestitki predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitali su muftiji Muhamedu Jusufspahiću i vernicima islamske veroispovesti bajram poručujući da ovaj praznik "donese spokoj i duhovno razumevanje".

"Medjusobnom tolerancijom gradićemo zajedničku budućnost u blagostanju", navodi se u čestitki. Čestitkama se pridružio i princ Aleksandar Karadjordjević sa željom svima da ovaj praznik provedetu u miru i sreći sa svojim bližnjima.

"Neka nas sve ovaj veliki praznik podseti da nosimo u sebi ljubav prema Svevišnjem i negujemo lepe misli i dobra dela, a da dani koji nastupaju budu ispunjeni mirom i zadovoljstvom, razumevanjem, uzajamnim poštovanjem i tolerancijom", naglasio je Karadordjević.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je ranije Ramazanski bajram Bošnjacima, predstavnicima kulturnog i javnog života koji slave, kao i ambasadama Islamskih zemalja u Srbiji. "Povodom našeg najveceg blagdana upućujem vam najiskrenije želje da nastupajuće bajramske dane dočekate i provedete u miru, dobrom zdravlju i raspoloženju'', naveo je Ugljanin u čestitki objavljenoj na sajtu te stranke.

Ugljanin, koji je i šef poslanickog kluba manjina "SDA Sandžaka-PDD" u Skupštini Srbije, poželeo svima da ostvare lični i poslovni uspeh na opštu dobrobit svih Bošnjaka i zajednice u kojoj žive.

Čestitku je uputila i Liberalno-demokratska partija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: