Egipat otvorio granicu prema Gazi

Egipat je danas otvorio granični prelaz Rafa prema pojasu Gaze, kako bi mogao da primi ranjene Palestince, trećeg dana izraelske ofanzive na tu teritoriju.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

10:19

Default images

Bolnice na severnom Sinaju, koji se graniči s Gazom i Izraelom, u pripravnosti su da bi ukazale pomoć Palestincima, javila je egipatska novinska agencija MENA.

Granični prelaz Rafa je obično zatvoren iz bezbednosnih razloga zbog situacije na Sinajskom poluostrvu, kako kažu egipatski zvaničnici, tamo se vojska bori protiv islamističkih pobunjenika.

Rafa je inače jedini granični prelaz koji zaobilazi Izrael.

Izraelska vojska je u utorak pokrenula ofanzivu iz vazduha i sa mora u odgovoru na pojačanu raketnu vatru iz Gaze na svoju teritoriju.

U ofanzivi je ubijeno najmanje 70 ljudi, uključujući 11 žena i 18 dece, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: