"Evropeizovati problem izbeglica"

Brze i efektivne mere protiv nezaposlenosti mladih, kao i evropeizacija problema izbeglica su glavna težišta predsedavanja Italije EU, istakao Đorđo Marapodi.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

09:33

Default images

Ambasador Italije u Austriji Đorđo Marapodi je, tokom diskusije u predstavništvu Evropske komisije, naglasio da je harmonizacija politike prema azilantima i izbeglica zbog dramatičnog razvoja tragedije na mediteranskom moru, veoma značajno pitanje.

Marapodi je podsetio da je Mediteran zajednička granica, a ne samo u nadležnosti italijanske mornarice.

S tim u vezi on je zatražio brzo proširenje nadležnosti evropske agencije za zaštitu granice „Fronteks“.

Marapodi je, dalje, kazao da ideja ujedinjene EU treba da bude podstaknuta daljim ekonomskim rastom, kao i približena građanima.

Takođe je naglasio da Italija zahteva “industrijsku renesansu” Evrope, ocenjujući da ona može biti postignuta samo kroz mere za borbu protiv nezaposlenosti mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: