Petak, 04.07.2014.

08:11

Uragan poremetio proslavu praznika

Uragan "Artur" stigao je do obale američke savezne države Severna Karolina sa vetrovima koji razvijaju maksimalnu brzinu od 155 kilometara na sat.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je naveo taj centar, očekuju se neznatne promene u jačini oluje u petak, a u petak uveče trebalo bi već da dođe do slabljenja oluje, prenela je agencija AP.

"Artur" je pogodio područje na oko 30 kilometara od Kejp Lukauta i na 80 kilometara od Kejp Hateresa u Severnoj Karolini i kreće se ka severoistoku brzinom od 30 kilometara na sat.

Zbog "Artura" je na hiljade posetilaca moralo da odustane od planova da u Severnoj Karolini proslave Dan nezavisnosti, a mnoga mesta duž američke Istočne obale promenilo je raspored za isplajivanje vatrometa zbog pretnje od oluje.

Upozorenja na oluju su na snazi, takodje, u priobalnim područjima Južne Karoline i Virdžinije i severno sve do Kejp Koda u Masačusetsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

12 h

Podeli: