Dačić i Miščević o pregovorima s EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa šeficom pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Tanjom Miščević, saopštilo je to ministarstvo.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2014.

17:14

Default images

Miščevićeva je Dačića upoznala sa tokom pregovoračkog procesa Srbije i EU, završnim skrininzima, kao i aktivnostima pregovaračkog tima Srbije do kraja ove godine.

Ona je takođe prenela Dačiću da je o poglavlju 35. razgovarala sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, kao i da je sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem razgovarala o pitanjima vezanim za energetiku.

Šefica pregovaračkog tima navela je da ozbiljni problemi postoje i u oblasti životne sredine, navodi se u saopštenju.

Dačić se složio sa idejom da se jednom mesečno radi analiza toka pregovora Srbije sa EU koja bi se slala svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da izađe u susret ovim zahtevima.

S obzirom da Srbija nema ambasade u Letoniji i Luksemburgu, a to su države koje sledeće godine predsedavaju Uniji, istaknuto je da je što pre potrebno rešiti to pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: