Nedelja, 22.06.2014.

14:52

Sikorski nazvao pakt sa SAD štetnim

Jedan poljski časopis objavio da je dobio snimak razgovora na kome šef diplomatije Radoslav Šikorski kaže da čvrsto savezništvo Poljske sa SAD "ništa ne vredi".

Izvor: Beta

Default images

On u tom razgovoru navodno kaže i da "čak šteti jer stvara lažan osećaj sigurnosti".

Kratak transkript razgovora danas je objavio nedeljenik Wprost koji je već pokrenuo političku oluju prošle nedelje objavljivanjem tajnih razgovora drugih visokih zvaničnika koji su iznosili kompromitujuće stavove.

Wprost je danas objavio razgovor u kojem je Šikorski navodno rekao bivšem ministru finansija Jaceku Rostovskom da Poljaci naivno veruju da SAD osnažuju njihovu bezbednost.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske saopštilo je da neće komentarisati slučaj dok ne bude objavljen ceo razgovor, a Wprost je saopštio da će zvučni zapis objaviti sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dogovor je pao: Stvara se "zid"

Poljska, Finska, Norveška i baltičke zemlje postigle su dogovor o stvaranju "zida od dronova" kako bi zaštitile svoje granice pomoću bespilotnih letelica.

14:25

25.5.2024.

1 d

Podeli: