Nikolić:Neću na proslavu u Sarajevo

Predsedniik Nikolić izjavio da neće ići na obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata u Sarajevu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2014.

22:39

Default images

Nikolić je, u intervjuu za RTS, rekao da je prvobitna ideja bila da svi odu u Sarajevo, i da je dogovor o tome postojao sa rukovodstvom Republike Srpske i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Kako je objasnio, nadležnost za organizaciju događaja prenesena je na Grad Sarajevo, koji želi svečanost da održi u zgradi na kojoj piše da su na tom mestu agresori i četnici, srpski zločinci ubijali. Tako ne možemo da se mirimo, rekao je Nikolić i dodao da on neće ići u tu zgradu, a da neće ni Radmanović koji je o tome obavestio i EU.

Ne mogu da idem tamo gde će neko da optuži moj narod, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je kazao da će prisustvovati proslavi u Belgiji, 4. avgusta, na poziv njihovog kralja, a dodao je da se u našoj zemlji trudi da obiđe sve svečanosti, priredbe i predstave tim povodom organizovane.

O tome šta je rekao o kosovskim izborima, sastanku Vučića sa Merkelovom, Ukrajini i Rusiji, posledicama poplava, čitajte u odvojenoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: