Stiže konvoj pomoći iz Rumunije

Konovoj sa tri šlepera humanitarne pomoći krenuo je danas iz Rumunije ka Srbiji, što je samo jedna u nizu humanitarnih akcija naših istočnih suseda.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

15:03

Default images

Od početka poplava, Rumunija je u Srbiju poslala specijalni osmočlani tim tim, pumpu visokog kapaciteta od 1020 kubika vode na sat, dve pompe kapaciteta 1.600 litara po minuti, dva strujna generatora i dva čamca, izjavio je za B92 ambasador Rumunije u Beogradu Danijel Banu.

On podseća da je rumunski spasilački tim od početka ove nedelje angažovan na akcijama u ugroženom mestu Morović, u blizini Šida.

Juče je Regionalna kancelarija za prekograničnu saradnju, sa sedištem u Temišvaru, poslala šleper humanitarne pomoći koji se sastoji od tri tone flaširane vode i higijenskih sredstava za decu i odrasle. Pomoć je dostavljena beogradskoj opštini Voždovac za dalju distribuciju po prihvatnim centrima.

Danas je iz Rumunije poslat konvoj od tri šlepera humanitarne pomoći koji je sakupila Vlada Rumunije. Pomoć u vrednosti od 100.000 evra sastoji se od hrane (4,95 tona konzerviranog mesa, 4.9 tona pašteta u konzervi, 20 tona šećera i 18.468 litara mineralne vode) i 1.250 vreća za spavanje.

Osoblje Ambasade Rumunije lično je doniralo hranu za ugrožene, preko Fonda B92 u Kulturnom centru Reks.
Foto: Fond B92
Lucian Gringasu, savetnik u ambasadi Rumunije u Srbiji je u Reks doneo hranu i sredstva za ličnu higijenu koju su za najugroženije prikupili zaposleni u ambasadi Rumunije.

Anonimni darodavac doneo je 900 hirurskih maski, a kasnije u toku dana, Kompanija Ferring Pharmaceuticals donirala je sredstva za higijenu, pelene za decu i odrase i sredstva za dezinfekciju.

Veliki broj Beograđana nastavio je da donosi pomoć za ugrožene u Rex.

Danas su sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciju dopremljena u Ljuboviju i Osečinu, kašice za bebe i pelene za bebe stigle su u Paraćin i Lajkovac, a razne potrepštine u krizni štab u Obrenovcu.

Prikupljanje pomoći se nastavlja dokle god za tim bude bilo potrebe. Pomoć možete da donesete u prostorije Fonda B92 (Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, Beograd) svakog dana od 10 do 20 časova. Trenutno je najpotrebnije: voda, pelene i oprema za bebe, hrana, odeća i sredstva za higijenu za bebe i malu decu.

Novčanu pomoć možete i da uplatite na dinarski račun

340-36233-65, Erste bank ad.

Hvala što pomažete!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: