Merkelova uputila telegram saučešća

Kancelarka Nemačke Angela Merkel uputila je danas telegram saučešća premijeru Aleksandru Vučiću povodom stradalih u poplavama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

18:39

Default images

Ona je istovremeno poručila da će Nemačka i EU podržati Srbiju u ovom teškom trenutku.

"Sa velikim zaprepašćenjem pratimo elementarnu nepogodu koja je pogodila Vašu zemlju. Vesti o nastradalima i velikim materijalnim štetama usled katastrofalnih poplava izazivaju tugu i saosećanje", navodi se u telegramu.

"Molim Vas da moje saučešće prenesete i članovima porodica nastradalih. Povređenim licima želim brz oporavak. Nemačka i Evropska unija će Vas podržati u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu kancelarke Merkel, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Telegrame saučešća povodom nastradalih u katastrofalnim poplavama, koje su pogodile Srbiju, uputili su i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Makedonije Nikola Gruevski, kao i Vlada Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: