SKGO sakuplja pomoć iz zemlje

Stalna konferencija gradova i opština Srbije u stalnom je kontaktu sa svojim članovima i institucijama države u cilju koordinisane pomoći gradovima i opštinama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

13:39

Default images

Ažurne informacije o područjima kojima je hitno potrebna pomoć (uključujući i vrstu potrebne pomoći), kao i informacije o onim lokalnim zajednicama koje pomoć upućuju nalaze se na internet stranici SKGO (www.skgo.org).

U cilju obezbedjivanja potrebne pomoći gradovima i opštinama zahvaćenim poplavama, Stalna konferencija takodje je u stalnom kontaktu sa svim asocijacijama gradova i opština iz Evrope.

Naše kolege, gradonačelnici i gradjani Makedonije, Bugarske i Moldavije preduzeli su do sada vrlo konkretne aktivnosti poput grupe ljudi iz Bugarske koja se sa teškom mašinerijom već nalazi u Jagodini i Paraćinu, dok makedonske opštine u ovom trenutku prikupljaju materijalnu i finansijsku pomoć.

Za sutra je zakazan hitan sastanak sa ministarkom za državnu upravu i lokalnu samoupravu gospodjom Kori Udovički, na kojem će se predsednik SKGO i gradonačelnik Niša gospodin Zoran Perišić konkretno dogovoriti o daljim urgentnim koracima u cilju sagledavanja i ublažavanja posledica poplava u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: