IZuS skuplja pomoć za ugrožene

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji priključio se akciji prikupljanja pomoći za ugrožene. Pomoć se prikuplja u svim džamijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

01:02

Default images

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, u cilju pružanja pomoći ugroženim od katastrofalnih poplava, izdao je proglas u kojem poziva sve pripadnike Islamske zajednice i sve dobre ljude da "svojim imetkom i aktivnostima učestvuju u pružanju pomoći ugroženim od poplava".

U saopštenju Mešihata se navodi da će pomoć u hrani, odeći, obući, ćebadima i sredstvima za higijenu biti primana u svim medžlisima Islamske zajednice, u svim džamijama i na posebno označenim punktovima.

Ističe se da će ovu akciju koordinirati Centar za humanitarni rad „Hajrat“, a Mešihat poziva sve društvene i privredne subjekte, a posebno poslodavce, da se svojim prilozima uključe u ovu akciju, i apeluju na svoje uposlene na važnost pomoći ljudima u nevolji.

U saopštenju se dodaje da će 23. maja u svim džamijama na području Islamske zajednice, nakon džume, biti organizovana sedžada radi prikupljanja pomoći.

Akcijom će, kako se navodi, rukovoditi poseban štab koji čine Enver-ef. Gicić - predsednik, Mirsad-ef. Bećirović - potpredsednik i članovi Irfan-ef. Malić, Enver-ef. Omerović i Sead Hasanović. Svi glavni imami su članovi štaba po položaju.

Kontakt telefoni Centra za humanitarni rad „Hajrat“ su 020/335-877 i 064/889-1878.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: