500 kuća u Krupnju nije za upotrebu

U Krupnju preko 500 kuća više nisu za upotrebu jer su bujične vode ta domaćinstva napunile muljem visine do 1,5 m, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

14:40

Default images

Prema njegovim rečima, četiri planinske rečice koje se susreću kod Krupnja do te mere su nabujale da su odnele brojne kuće i biće potrebno dosta vremena da se sve očisti i proceni koliko će objekata biti za dalju upotrebu.

"U okolini Krupnja su se pokrenula klizišta i dva putna pravca iz kojih je trebalo da se deluje bila su potpuno uništena - ka Loznici, put prema Ljuboviji je blokiran a prema Valjevu i Osečini juče je tek odblokiran, pa nije moglo da se pridje Krupnju", rekao je ministar za RTS.

Selaković je primetio da su, 70-tih i 80-tih godina prošlog veka, bili podignuti bedemi za odbranu od poplava koji su sada potpuno odnešeni "čemu se niko nije nadao" i dodao da su gradjani Krupnja delovali koliko je to bilo u njihovoj moći.

Na sednici Kriznog štaba Krupnja rečeno je da su dostavljena konzervirana i stočna hrane za evakuisanu stoku. Opština Arilje je poslala šest i po hiljada paketa hrane za bebe i hiljadu i po paketa hrane za odrasle i stiglo je 10 tona nafte, a sinoć su stigle teške mašine za rasčišćavanje terena.

Iz Novog Sada su poslate dve cisterne sa pijaćom vodom za krajeve gde je presečen vodovod i u toku danu bi trebalo da bude uspostavljena vodovodna mreža, naveo je ministar.

Selaković je podsetio da je na današnjoj sednici Kriznog štaba Vlade Srbije utvrdjeno nekoliko vrlo važnih zadataka u ovom trenutku, od kojih je najvažniji sačuvati Termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu od posledica poplava, Termoelektranu "Drmno" kao i kopove "Drmno" i "Kostolac" gde je nabujala reka Mlava probile bedeme koji su sada sanirani.

"U toku je sanacija i dezinfekcija terene u Zapadnom Pomoravlju i u ovom trenutku ABHO jedinice Vojske Srbije nalaze se u Ubu i u Preljini kod Cačka i upozoravaju se gradjani da ne dolaze do svojih domova, dok se vrši dezinsekcija jer mogu da budu ugroženi isparenjima", naveo je Selaković.

Ministar je upozorio da tamo gde je voda stala, proradila su klizišta kao što je Kosjerić gde je proradilo preko 300 klizišta, u Bajinoj Bašti preko 200 i tri sela su potpuno odsečena u opštini Kosjerić, gde se nalaze ekipe Puteva Užice, Srbija puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: