Počinje dezinfekcija naselja

Vojislav Ilić izjavio da je u Čačku počela dezinfekcija objekata koji su bili poplavljeni. Počeće dezinfekcija poplavljenih područja i u Kraljevu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

14:20

Default images

"Nas je prvo zahvatio poplavni talas tako da će vojska doći u popodnevnim satima (ABH) zajedno sa čačanskim ŽJZ da vrši dezinfekciju", kazao je gradonačelnik Čačka Tanjugu.

Ilić je apelovao na građane da zajedno sa nadležnim službama koje su na terenu uklone mulj iz svojih kuća i pomoćnih objekata, kako bi se počelo sa sprovođenjem ovog postupka.

"Ovu odluku mi je potvrdio i ministar odbrane Bratislav Gašić, pa ćemo odmah početi sa radom, kako ne bismo dozvolili da nas zadesi epidemija", rekao je gradonačelnik.

Ilić je još jednom uputio apel građanima koje je zadesila poplava da uklone mulj lopatama, a nadležne službe će deliti neophodnu opremu (rukavice i dr.). "Ukoliko građani imaju raspoloživa prevozna sredstva poput traktora neka mulj prevoze do deponije", poručio je Ilić.

Zavod za javno zdravlje iz Kraljeva zajedno sa sanitarnim i veterinarskim službama počeće sa dezinfekcijom poplavljenih područja u Kraljevu.

Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje rekao je za Tanjug da nakon uklanjanja mulja i ostalog šuta koji je nanela reka u domaćinstva, nastupiće stručne službe Veterinarskog instituta i Zavoda za javno zdravlje iz Kraljeva, i započeti dezinfekciju objekata.

To su glavne kuće, pomoćni i štalski objekti". Izvršiće se i asanacija poljoprivrednog zemljišta bacanjem otrova za miševe, kako bi se sprečilo da se glodari razmnože na ovom području, jer im ovakvi uslovi pogoduju”, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: